Trojansk hest

Den oprindelige trojanske hest blev bygget af Odysseus, kongen af Ithica, under den legendariske trojanske krige. Grækerne var at miste belejringen af byen Troja. Odysseus havde en stor træhest bygget og venstre som en “gave” uden for murene af byen Troja. Derefter beordrede han den græske hær at sejle væk.
Trojanerne troede hest til at være en fred tilbud fra Odysseus. I stedet, at hesten var fyldt med græske krigere, herunder Odysseus og Menelaos. Som trojanerne sov, den græske hær sejlede tilbage til Troy og soldaterne gemmer sig i den træhesten sneg sig ud og åbnede portene til byen for dem.
Computer Trojan hest
En computer trojan hest er et program, som synes at være noget godt, men faktisk skjuler noget slemt.
En måde at sprede en trojansk hest er at skjule det inde i en fordeling af normale software. I 2002, blev sendmail og OpenSSH pakkerne begge brugt til at skjule trojanske heste. Dette blev gjort ved en hacker brød ind i distribution websteder for disse softwarepakker og erstattet de oprindelige distributioner med hans egne pakker.
En mere udbredt metode til at sprede en trojansk hest er at sende det via e-mail. Angriberen sender ofret en e-mail med en vedhæftet fil kaldet noget lignende “prettygirls.exe.” Når offeret åbner den vedhæftede fil til at se de smukke piger, vil den trojanske hest inficere hans system.
En lignende teknik til at sprede trojanske heste er at sende filer til intetanende brugere over chat systemer som IRC, AIM, ICQ, MSN eller Yahoo Messenger.
Virussen trojanske heste
I modsætning til virus spredes trojanske heste ikke normalt selv. Trojanske heste skal blive spredt af andre mekanismer.
En trojansk hest-virus er en virus, der spreder sig ved at narre en intet anende bruger til udførelse af det.
Et eksempel på en trojansk hest-virus ville være en virus, som kræves for en bruger at åbne en e-mail vedhæftet fil i Microsoft Outlook til at aktivere. Når aktiveret, ville trojansk hest-virus sende kopier af sig selv til personer i Microsoft Outlook-adressekartotek.
Trojansk hest-virus inficerer ligesom en trojansk hest, men breder sig som en virus.
Virkningerne af en trojansk hest
Offeret kører den trojanske hest vil normalt give angriberen en vis grad af kontrol over offerets maskine. Denne kontrol kan give hackeren mulighed for at få fjernadgang til offerets maskine, eller til at køre kommandoer med alle ofrets rettigheder.
Den trojanske hest kan gøre offerets maskine del af et Distributed Denial of Service (DDoS) netværk, hvor ofrene maskine bruges til at angribe andre ofre.
Alternativt, den trojanske hest kunne bare sende data til hackeren. Data almindeligt målrettet af trojanske heste omfatter brugernavne og adgangskoder, men en sofistikeret trojansk hest kan også programmeres til at søge efter elementer såsom kreditkortnumre.
Beskytte mod en trojansk hest
Antivirusprogrammer registrerer kendte trojanske heste. Men trojansk hest-programmer er nemmere at oprette end vira og mange er skabt i små mængder. Disse trojansk hest-programmer vil ikke blive opdaget af anti-virus software.
Det bedste forsvar mod en trojansk hest er aldrig køre et program, der er sendt til dig. E-mail- og chat-systemer er ikke sikre metoder til softwaredistribution.
Spyware og adware
Mange mennesker anser spyware og adware er former for en trojansk hest.
Spyware-programmer udfører en nyttig funktion, og også installere et program, der overvåger brugen af ofrets computer med henblik på markedsføring til brugeren.
Adware-programmer er svarende til spywareprogrammer, undtagen ekstra software installation viser reklame-beskeder direkte til brugeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.